Топ Тема На Ваша Страна - Ретки болести (11.12.2017)

Линк до видео
Пациент со ретка болест почина чекајќи лек, стотици други во неизвесност ќе го добијат ли потребниот лек што живот значи. Регистиррани како бројка, но нивните проблеми невидливи за државата. Што треба да направи државата, а не се презема? Вечерва во Топ Тема на Ваша страна дебата со заменик министерот за здравство Гоце Чакаровски со претставници на здруженија за ретки болести Весна Алексовска, Маја Алексиевска Димиќ и Наташа Анѓелевска.